banner26

Binanın temeli kaymıştı, koridorda çatlak vardı

Türkiye 14.02.2023, 19:39
93
Binanın temeli kaymıştı, koridorda çatlak vardı
banner32

Depremde en yüksek can kaybının yaşandığı binalardan biri olan Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın geçen sene binanın koridorunda çatlak olduğu ve temelinin kaydığı iddia edildi. Bina sakinleri, şikayetlerin üzerine herkesin duyarsız kalmasından şikayetçi

Kahramanmaraş'taki yıkıcı iki depremin ardından en çok hasarı alan illerden biri de Hatay. Hatay'daki Rönesans Rezidans yan yatarak bir çok vatandaşın enkaz altında kalmasına neden oldu.
Rönesans Rezidans'ta 10 yıl yaşayan sakinlerinden, Hatay Belediyespor eski Başkanı Zekiye Barutçu Yiğitbaşı, 2022 yılında koridorlarda çatlaklar oluşmaya başladığını, binanın temelinin kaydığını iddia ederek, yöneticiye bu durumu anlattığında kendisiyle alay eder gibi davrandığını, komşularının ise duyarsız kaldığını söyledi.
Binanın kontrol edilmesi ve önlem alınması için çaba gösterdiğini ancak, sonuç alamayınca taşınma kararı aldığını ifade eden Yiğitbaşı, "Cennetten bir köşe, cehennem oldu." dedi.
Rönesans Rezidans'a Yiğitbaşı, tavsiye üzerine Rönesans Rezidans'tan daire satın aldığını ve 2013 yılında taşındığını söyleyerek, "İki daire aldık. 2022 yılına kadar da burada oturduk. Taşınmadan kısa süre önce koridorda çatlak gördüm. Her geçen gün o çatlak büyüdü, birkaç ay sonra bir parmak girecek kadar genişledi." dedi.
Durumu yöneticiye anlattığını ancak yöneticinin umursamaz davrandığını dile getire Yiğitbaşı, "Temelin kaydığını düşündüğümü söyledim. Alay edermişçesine güldü. Olayın üzerine gittim, günlerce uyardım. Bunun üzerine yöneticim bana sorunu hallettiği söyledi. Nasıl çözdüğünü sorduğumda, mühendisler geldi, yapı denetimi yaptılar dedi. Teknik bazı şeyler söyledi, anlamadım. Komşulara da söyledim. Baktım herkes duyarsız, taşınmaya karar verdim." diye konuştu.
"VOLKAN DEMİREL DE ORADA OTURUYORDU"
Yiğitbaşı, inşaat teknikeri bir arkadaşının depremden sonra Rönesans Rezidans'ın enkazında inceleme yaptığını belirtirken kalıntıların kil gibi parçalandığını ve bina demirlerinin yanlış şekilde bağlandığını söyledi.
"Kolonların kesilmiş olduğuna dair söylentiler de duydum. Doğruysa kesinlikle cinayet. Zaten binanın yıkılış şekli çok tuhaf. Evet, çok bina harap oldu ama, hiçbiri Rönesans gibi değil. Orada 800-900 kişi oturuyordu." diyen Yiğitbaşı "Ben eski Hatay Belediyespor Başkanıyım. Hatayspor'un da kongre üyesiyim. Hatayspor'un bütün futbolcuları orada yaşıyordu, hatta Volkan Demirel de orada oturuyordu. Ama o anda iki futbolcu varmış. Çok sevdiğim komşularımı kaybettim." dedi.

Yorumlar (0)
banner6