banner26

Kara harekatı kapıda

Türkiye 22.11.2022, 19:24
62
Kara harekatı kapıda
banner32

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kılıç hava harekatına değindi. Operasyonun birkaç gündür uçak, top atışı ve SİHA'larla sürdürüldüğünü belirten Erdoğan, kara harekatı mesajı verdi. Erdoğan, "En kısa sürede tankımızla askerimizle hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele ve 2 gün önce başlatılan Pençe-Kılıç hava harekatına değindi.

"Birkaç gündür uçağımızla, topumuzla SİHA'mızla teröristlerin peşindeyiz" diyen Erdoğan kara harekatı mesajı verdi. Cumhurbaşkanı, "En kısa sürede tankımızla askerimizle bizimle birlikte yürüyen dostlarımızla birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız. Bunu da böyle bilin" diye konuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Artık bu satten sonra bizim için tek bir ölçü vardır, tek bir sınır vardır. Kendi ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğidir. Bu nereden başlayacaksa oraya kadar gitmek en meşru hakkımızdır. Kendi güvenlikleri için kilometrelerce öteden gelenler bu hakkımızı anlayışla karşılamalıdır. Irak ve Suriye sınırlarımızın bir kısmında bu güvenlik çizgisini olması gereken yere çektik. Halen sınırlarımıza ve vatandaşlarımıza saldırıların devam ettiği yerlerde bu çizgiyi olması gereken yerlere çekmemize kimse mani olamaz.

"TERÖR HEDEFLERİNİ YERLE YEKSAN ETTİK"

Önceki hafta İstanbul'da yaşanan bombalı saldırıya mertçe karşımıza çıkmaya yüreği yetmeyenlerin alçak bir eylemi olarak görüyorum. 6 masumun hayatına mal olan alçak saldırıya cevabımızı Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerini yerle yeksan ederek verdik. Kendilerini en güvende hissettikleri yerde başına yağan bombaları hazmedemeyen terör örgütü sınırlarımızı hedef almıştır. Karkamış'ta vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kardeşlerimizin tek damla kanı dahi boşuna gitmeyecektir. Teröristlerin her birinin kimliğini yerini, sicilini biliyoruz. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini cesaretlendirdiğini biliyoruz. Sabrımız kifayetsizliğimizden değildir, sabrımız diplomasiye ve ülke olarak bize verilen sözlere sonuna kadar riayet etme sözümüzdendir.

Buradan, Yusufeli'nden açıkça ilan ediyorum. Biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması için yaptığımız anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşeni yerine getirdik. Türkiye'yi harf oyunlarıyla, terör örgütünün ismini değiştirerek, teröristlerin yanında kendi askerleriyle görüntü vererek oyalayacaklarını sananlar için yolun sonu gelmiştir."

banner36
Yorumlar (0)
banner6