banner26

"O an ölüyorum sandım"

Türkiye 23.11.2022, 19:11
29
"O an ölüyorum sandım"
banner32

Saat 04.08’de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından panik yaşayan Düzce’deki vatandaşlar sokaklara çıktı.

Battaniyelere sarılan vatandaşlar, soğuk hava nedeniyle ateş yakıp ısınmaya çalıştı. Depremin merkez üssü Gölyaka’da da sokaklarda hareketlilik hakim.

Zaman zaman meydana gelen artçılar nedeniyle evlerinde durmaya çekinen vatandaşlar, Gölyaka Belediyesi önündeki Sosyal Tesisler’de ve parklarda toplandı.

AFAD ve Türk Kızılay ekipleri, sokakta bekleyenlere battaniye ve sıcak çorba dağıttı.

Öte yandan Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'te meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından geceyi sokakta geçiren vatandaşlar deprem anında yaşadıklarını anlattı.

Fatoş İlhan, “Ben o an ölüyorum sandım. Balkondan atlamaya kalktım. Ben ilk defa böyle bir şey yaşadım. Evimde vitrinlerim yıkıldı. Ayağa kalktığımda ben devrildim. Anlatılacak gibi değil yani. Çok berbat bir duygu Allah kimseye yaşatmasın” dedi.

Bülent İlhan ise yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Oturduğumuz bina 5 katlı. Ben uyuyordum, eşim uyandırdı beni. Bayağı bir sallandık. Eşyalarımız tamamiyle gitti. Ben 1999 Düzce depreminde de 3 saat enkaz altında kaldım. Böyle bir depremle bir daha karşılaşmak üzücü. Çok zor çünkü bu şartlar. Bir nevi tecrübemiz var ama yine korku çok büyükmüş. Eşim daha önce böyle bir şey yaşamadı. Onun korkusu bana göre çok fazla.”
İlçe merkezinde dışarıda bekleyişini sürdüren vatandaşlardan Aylin Bostan, deprem anında uyanık olduğunu, elektriklerin gittiğini ve sallandıklarını söyledi.
Daha sonra ablalarını uyandırdığını anlatan Bostan, "Bayağı sallandı her yer, çok ağladım, krize girdim resmen hala heyecanlıyım, korkuyorum. Dışarı çıktık hemen." dedi.

Birgül Bal da uyuduğu sırada depremin meydana geldiğini, her şeyin bir anda olduğunu dile getirdi. Nereye kaçacaklarını şaşırdıklarını ifade eden Bal, "Evdeki her şeyi devirdi. İlk defa yaşadık, 1999 depreminde çocuktuk, bilmiyoruz ama bu çok şiddetliydi. Kaçamadık. Panikle dışarı attık kendimizi." diye konuştu.

Depreme uykuda yakalanan Elif Balay ise "Bir gürültü koptu, sonra aşağıya indik, deprem devam etti, öyle yaşadık depremi. Deprem çok kötü bir şey." ifadesini kullandı.
 

Yorumlar (0)
banner6