banner26

DSÖ'den EURO 2020 açıklaması: “Göz göre göre bulaştırdılar”

Dünya 13.07.2021, 17:04
80
DSÖ'den EURO 2020 açıklaması: “Göz göre göre bulaştırdılar”
banner32

DSÖ’nün, Kovid-19 teknik lideri, EURO 2020 finalini sert bir dille eleştirdi, 60 bin taraftarın ‘göz göre göre’ koronavirüsü birbirine bulaştırdığını söyledi

Delta varyantı yüzünden ABD’de vaka sayıları 20 bini aştı. Avustralya bu virüs yüzünden son 120 yılın en kötü sağlık krizini yaşıyor. Yoğun aşılamanın olduğu İsrail ve İngiltere’de vakalar katlandı. 
ABD’de ilk kez Hindistan’da görülen daha bulaşıcı Delta varyantı nedeniyle Mayıs ayından bu yana ilk kez üç gün üst üste 20 bin yeni koronavirüs vakası kaydedildiği açıklandı. 
Avustralya’da Delta’nın hızla yayılması nedeniyle karantina uygulanmasına rağmen Sidney’de Pazartesi günü 112 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiği ve kentin salgının ilk dalgasından bu yana günlük en fazla vaka sayısına ulaştığı bildirildi.

Ayrıca Sidney’de Nisan ayından beri ilk koronavirüs kaynaklı ölümün gerçekleştiği açıklandı. Yeni Güney Galler Üniversitesi’nden profesör Bill Bowtell, Delta varyantının bulaşma hızı nedeniyle Sidney’in 120 yılın en kötü sağlık krizini yaşadığını söyledi.

Aşılama oranı yüksek olan İsrail’de ilk Delta vakalarının tespit edildiği Nisan ayına kıyasla günlük ortalama vakaların iki katına çıktığı belirtildi. Mayıs ayında Delta varyantının baskın hale geldiği İngiltere’de ise günlük yeni vaka sayısı geçen ay 3 bin iken, bu sayı Temmuz’da 30 bine çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Kovid-19 teknik lideri Epidemiyolog Maria Van Kerkhove, önceki gün İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda gerçekleşen EURO 2020 finalini sert bir dille eleştirdi.

Twitter’da açıklama yapan Kerkhove, İngiltere ile İtalya arasında gerçekleşen maçta stadyumda bulunan yaklaşık 60 bin taraftarın ‘göz göre göre’ koronavirüsü birbirine bulaştırdığını söyledi. Kerkhove açıklamasında, “Gözlerimin önünde koronavirüsün yayılışını izlerken keyif almalı mıyım?” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
banner6