banner26

Brunson Serbest Bırakıldı

Adli kontrol şartıyla ev hapsinde tutulan ABD'li papaz Andrew Brunson'ın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında, aleyhteki tanıklar ifadelerini değiştirdi. Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, hakkındaki ev hapsini ve yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Genel 12.10.2018, 17:02 12.10.2018, 17:02
22
Brunson Serbest Bırakıldı
banner32


Adli kontrol şartıyla ev hapsinde tutulan ABD'li papaz Andrew Brunson'ın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında, aleyhteki tanıklar ifadelerini değiştirdi. Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, hakkındaki ev hapsini ve yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı. Brunson'ın aldığı ceza da hapishanede yattığı günlere sayıldı.




Türkiye ve ABD arasında krize neden olan papaz Brunson bugün dördüncü kez hakim karşısına çıktı. Tanıkların Brunson aleyhine ifadelerini geri çektiği duruşmada, savcı adli kontrolün kaldırılmasını ve sanığa 'örgüte üye olmak'tan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Mahkeme, 3 yıl 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Aldığı ceza, hapishanede yattığı günlere sayılan Brunson, serbest bırakıldı.

Yaklaşık 2.5 aydır ev hapsinde tutulan Brunson'ın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasının 4. duruşması bugün görüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Alsancak'taki evinden saat 05.30 sıralarında yoğun güvenlik önlemi ile alınan Brunson, duruşmanın yapılacağı İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna getirildi.

Brunson'ın yargılandığı davayı izlemek üzere ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da duruşma salonuna geldi.

Uluslararası medya mensupları ve bazı diplomatların da takip ettiği duruşma için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

TANIKLAR İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ


İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Brunson'ın davasında duruşmaya 1 saat ara verildi. Tüm savunmasını Türkçe yapan Brunson'ın, kiliseye siyaset sokmadığını söyledi, tüm suçlamaları reddettiği ifade edildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, duruşmayı izleyen gazetecilerden CNN muhabiri Ben Wedeman, Twitter'dan yaptığı paylaşımda 1 saat süren ilk oturumda 3 tanığın dinlendiğini, savunmadan bir kişinin de ifade verdiğini belirtti.

Bazı tanıkların sabahki oturumda aleyhteki ifadelerini değiştirerek "kafa karıştırıcı yeni ifadeler" verdiğini aktaran Wedeman, aradan sonra bir kişinin daha Brunson lehine tanık olarak dinleneceğini yazdı.

Yorumlar (0)
banner6