banner26

Üreticilerin zararı giderilecek

banner47

banner57
Güncel 27.02.2025, 15:23
12
Üreticilerin zararı giderilecek
banner52
banner32

Tarım Bakanı Çavuş, don olayının verdiği zararların tespit edilmesi için çalışmaların başlatıldığını ve üreticilerin mağduriyetini en aza indirmek için gereken adımların atılacağını ifade etti

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, “Don zararından etkilenen üretim alanlarının hızlı bir şekilde tespit edilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını” belirterek, üreticilerin mağduriyetini en aza indirmek için gereken adımların atılacağını bildirdi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Yıldırım köyünde üreticilerle bir araya gelerek, tarım sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

Kayıtlılığı oluşturmak ve “Entegre Tarım Bilgi Sistemi” konusunda görüşmeler gerçekleştiren Çavuş, sistemin bu yıl sonunda tamamlanarak daha planlı ve sürdürülebilir bir üretim modelinin oluşturulacağını vurguladı.

Üreticilerin taleplerini ve karşılaştıkları sorunları dinleyen Çavuş, bölgedeki üretim alanlarını ziyaret ederek, son dönemde meydana gelen don olayının verdiği zararları da inceledi.

Don zararından etkilenen üretim alanlarının hızlı bir şekilde tespit edilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Çavuş, üreticilerin mağduriyetini en aza indirmek için gereken adımların atılacağını ifade etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten Çavuş, teşvikler ve gününde ödenen desteklerle üreticilere katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?