banner26

Rum öğrencilerden KKTC protestosu

Güncel 16.11.2022, 17:39
45
Rum öğrencilerden KKTC protestosu
banner32

Güney Kıbrıs’ta dün öğrenci örgütleri ile AKEL tarafından KKTC’nin kuruluşunu kınamak amacıyla eylemler yapıldı.

Güney’de yayımlanan Haravgi gazetesi, öğrencilerin önceki sabah saat 10.30’da “Mağusa Kapısı”nda toplandıklarını ve geçiş kapısına doğru yürüdüklerini ve burada, BM yetkililerine KKTC’nin kuruluşunu kınama kararıyla ilgili belgeyi sunduklarını yazdı.

Habere göre karar metninde, “Kıbrıs sorununun istila ve devam etmekte olan işgal sorunu olduğu ve Kıbrıs sorununa BM kararlarında belirtildiği gibi tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası temsiliyet çerçevesinde iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon çözümü bulunmasının arzu edildiği” belirtildi.

Karar metninde ayrıca, KKTC’nin kuruluşunun BM tarafından kınanmasına ve başka hiçbir ülke tarafından KKTC’nin tanınmamasına rağmen, “Türkiye’nin bu kabul edilemez, yasadışı ve bölücü durumun devamında ısrarcı olduğu” kaydedilerek, Crans Montana’daki müzakerelerin ardından Kıbrıs sorununda yaşanan durağanlıkla birlikte, 1974 olaylarının açtığı yaraların hala kanadığı ifade edildi.

Gazete, öğrencilerin Güney Lefkoşa’daki eyleminin yanı sıra, diğer ilçelerde de KKTC’nin kuruluşunu kınamak amacıyla eylemler yapıldığını yazdı.

Yorumlar (0)
banner6