banner26

Atatürk anıtına saldırı

banner47

banner57
Türkiye 03.02.2022, 19:22
92
Atatürk anıtına saldırı
banner52
banner32

Samsun'da Atatürk Anıtı'nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı

Samsun'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında şehre ayak bastığı noktaya konulan anıta saldırı gerçekleşti. Şahıslar, Atatürk anıtının ayaklarına halat bağlayarak araçla çekip yıkmak istedi. İki kişi gözaltına alındı.

Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi´ndeki Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Atatürk Anıtı'nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı.

Emniyet güçlerinin tespit ettiği 2 kişi gözaltına alındı.

Samsun’da Anıt Park içinde bulunan Atatürk anıtına yapılan saldırının ardından ADD, CHP, İYİ Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş anıtta toplandı.

Anıtın çevresinde el ele tutuşarak zincir oluşturan halk sloganlar atarak yapılan saldırıyı kınadı.

Samsun Valiliği de olayla ilgili yaptığı açıklamada "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yolunda ilk adımı attığı şehrimizin simgesi haline gelmiş olan Atatürk Anıtına (Onur Anıtı) yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Kolluk birimlerimiz ilgili aracı tespit etmiş olup bu davranışı gerçekleştirenler en kısa zamanda yakalanacaktır" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

İşte o açıklama:

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Onur Anıtı'na Yönelik Olarak Gerçekleştirilen Saldırıya İlişkin Basın Açıklaması:

Dün gece Samsun'da, vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımızın nişanesi ve şehrimizin simgesi olan Onur Anıtı'nı yıkmak amacıyla alçakça bir eylem gerçekleştirilmiştir.

Onur Anıtı, Samsun halkının büyük kurtarıcısına karşı beslediği minnet duygusunun abidesidir ve hiçbir Samsunlu bu hain eylem karşısında tepkisiz kalmayacaktır.

Şehrin en merkezi noktasında yer alan ve MOBESE ve güvenlik kameralarının en yoğun bir şekilde konumlandığı bir noktada gerçekleşen bu alçak saldırının anında tespit edilip müdahale edilememesi de düşündürücü ve kaygı vericidir.

Öncelikle, bu alçak eylemin fail ve faillerinin derhal yakalanarak yargı önünde hesap sorulmasının ve ayrıca bir ihmal, güvenlik zafiyeti varsa bunun tespit edilerek sorumlular hakkında gerekli işlemlerin tesis edilmesi hususunun takipçisi olacağız.

Mustafa Kemal Atatürk vatanımızın kurtarıcısı ve Samsun halkının ebedi hemşehrisidir; Samsun, bu ihaneti affetmeyecektir."

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?