banner26

Atatürk Havalimanı'nda yıkım başladı

Türkiye 17.05.2022, 17:17
206
Atatürk Havalimanı'nda yıkım başladı
banner32

İstanbul Atatürk Havalimanı dışında eylemlerin başladığı dakikalarda, içerde de yıkım başladı. İki ayrı bölgede 6 iş makinesi, 4 kamyon ve 2 beton mikseri, iki pistin arasını kırmaya başladı. Bu sırada binlerce polisle havalimanı girişleri barikatlarla kapatıldı

Türk havacılık tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesine çevrilmesi için 2 milyar 127 milyon TL’lik ihale yapılması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

AKP iktidarı Atatürk Havalimanı inadından vazgeçmedi. 4 yıl önce dünyanın en değerli 3 havalimanı seçilen Atatürk Havalimanı’nı yıkıp Millet Bahçesi yapma projesini uygulamaya koydu.

Yükleniciye ait iş makinelerinin Cumartesi günü aprona girmesinden bu yana giderek artan tepkiler eyleme dönüştü. Bu sabah erken saatlerde görevlendirilen binlerce Çevik Kuvvet polisiyle havalimanı girişleri bariyerlerle kapatıldı. Bölgede iki ayrı polis helikopteri ve drone uçuruldu.

CHP tarafından düzenlenen eylemin başladığı saatlerde Atatürk Havalimanı içinde de hareket başladı. Havalimanında 2 ayrı bölgede 6 iş makinesi, 4 kamyon 2 beton mikseri iki pistin arasını kırmaya çalıştı. Çalışmanın pistler üzerinde değil, uçakların pist ile park yeri arasındaki ulaşımının sağlandığı taksi yolunda yapılması gözlerden kaçmadı. Eylemin tamamlanmasının ardından iş makinelerinin de durması dikkat çekti.

banner36
Yorumlar (0)
banner6