banner26

15 yıldır işe gitmedi, zam almadı diye şirketi dava etti

Yaşam 22.05.2023, 17:06
48
15 yıldır işe gitmedi, zam almadı diye şirketi dava etti
banner32

Hastalığı nedeniyle 15 yıldır işe gitmeyen IBM çalışanı, bu süre içinde maaşına hiç zam yapılmadığı gerekçesiyle şirkete dava açtı

Teknoloji şirketi IBM’in 15 yıldır hastalık izninde olan Ian Clifford adlı çalışanı, geçen yıllar boyunca maaşına hiç zam yapılmadığı için “engelli ayrımcılığına” maruz kaldığı iddiasıyla şirket aleyhine dava açtı.

Şirket tarafından sağlık sigortası kapsamında yılda toplam 61 bin 500 euro kazanan Clifford, 65 yaşına kadar bu parayı alacaktı. Böylece toplam kendisine 1.7 milyon euro’dan fazla ödeme yapılmış olacaktı. Ancak Clifford, maaşının enflasyon nedeniyle eridiğini belirterek IBM’in kendisine zam yapması gerektiğini savunuyor.

TAZMİNAT TALEBİ SONRASI ŞİRKETLE ANLAŞMIŞ

2008 yılında hastalık iznine çıkan Clifford o dönem işten çıkartılmasını ve kendisine tazminat ödenmesini talep etmişti. Ancak bu talebi kabul görmedi. 2013’te şirket hakkında şikayetçi olunca IBM, onu kovamayacaklarını ancak çalıştıramayacaklarını da belirterek bir engelli sigorta planı sundu. İki taraf anlaştı. Ayrıca şikayetleri nedeniyle kendisine 10 bin euro tazminat ödendi ancak bir daha şikâyet etmeyeceği konusunda da anlaşma imzalatıldı.

Sonuçta yılda 61 bin 500 euro ödeme yapılmasını da içeren anlaşma kapsamında çalışmadan parasını almaya devam eden Clifford, aradan yıllar geçtikten sonra yeniden mahkemeye başvurarak IBM’i davet etti.

YARGIÇ TALEBİ REDDETTİ

Şikayetçi olmayacağına dair imza atmasına karşın, planın amacını gerçekleştiremediğini ve bunun engellilere yönelik bir ayrımcılık olduğunu öne sürerek itiraz etti. Ancak yargıç tarafından bu talebi reddedildi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6