banner26

Avrupa'da yeni yasaklar: Herkes haftanın en az 3 günü evden çalışacak

Dünya 28.12.2021, 18:44
66
Avrupa'da yeni yasaklar: Herkes haftanın en az 3 günü evden çalışacak
banner32

Almanya ve Fransa, koronavirüsün Omicron varyantının yayılmasını durdurmak için ek önlemler aldı

Fransa, 23 Aralık’ta salgının başından bu yana en yüksek vaka sayısının kaydedilmesinin ardından, Koronavirüsün omicron varyantının yayılmasını durdurmak için ek önlemler aldı.

Başbakan Jean Castex ve Sağlık Bakanı Oliver Veran’ın duyurduğu yeni önlemlere göre, etkinliklere katılımlar, iç mekanlarda 2 bin ve dış mekanlarda 5 bin kişi ile sınırlandırılacak.

Spor arenalarında, sinema, konser gibi kültürel etkinliklerde ve toplu ulaşımda yeme-içme yasaklanacak, bar ve kafelerde gıda maddelerinin tüketimi ayakta değil, sadece oturarak yapılabilecek.

Şehir merkezinde maske kullanımı zorunlu olacak, mümkün olan herkes haftanın en az 3 günü evden çalışacak.

28 Aralık’tan itibaren ikinci doz aşısının üzerinden 3 ay geçen herkes hatırlatıcı dozu alabilecek, iki aşı arasındaki süre en fazla 4 ay olacak.

Bugünden itibaren geçerli olacak tedbirler, 3 hafta sürecek.

ALMANYA

Öte yandan Corona virüsü salgınında yeni bir basamak haline gelen Omicron varyantı, Almanya'da panik yarattı. Varyantın yayılmasını engellemek için yeni kısıtlamalar gündemi getirildi. Birçok eyalette kapalı ve açık hava etkinlikleri kısıtlanırken pek çok eğlence tesisi de kapandı.

Spor salonlarından yüzme havuzlarına, gece kulüplerinden sinemalara kadar eğlence tesisleri pazartesi gününden itibaren birçok eyalette kapanacak. Şimdiye kadar aşı olmayı kabul etmeyen veya tıbbi nedenlerle yaptıramayanlara daha sıkı koruma tedbirleri uygulanacak.

Noel yaklaşırken, özel toplantılar aşılanmış veya iyileşmiş olanlarla en fazla 10 kişiyle sınırlandırılıyor. Yaklaşık bir yıl önce getirilen tıbbi maske takma zorunluluğu, mağazalarda ve toplu taşıma araçlarında aşı sertifikası gösterme zorunluluğu devam ediyor.

Almanların yaklaşık yüzde 71’inden azı şu ana kadar iki doz aşı aldı ve yüzde 36’dan biraz daha azı destekleyici bir aşı aldı.

Omicron şimdiye kadar 16 Alman eyaletinin tümünde tespit edildi, ancak henüz baskın olmaya devam eden Delta varyantı üzerinde üstünlük sağlayamadı.

Ülkede yeni tedbirler alınırken bir yandan da koruyucu önlemlere karşı direnişler görülüyor. Pazar günü Berlin’de ve Bavyera’nın Schweinfurt şehrinde, yeni gösterilerle devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ülke genelinde yeni protestolar da planlanıyor.

banner36
Yorumlar (0)
banner6