banner26

Barları gezdi, arkadaşlarını öptü, 710 kişiye virüs attı

Dünya 18.09.2020, 19:10
200
Barları gezdi, arkadaşlarını öptü, 710 kişiye virüs attı
banner32

Almanya'da ABD'ye ait askeri tatil evinde çalışan kadın çalışanın, virüse yakalanmış olabileceğini bilmesine rağmen üst üste mekanlara giderek eğlendiği, burada birkaç kişiyi öptüğü ortaya çıktı

Koronavirüs salgını Avrupa ülkelerinde etkisini gittikçe artırmaya devam ederken, Almanya'da özellikle Garmisch-Partenkirchen bölgesinde patlayan vakaların sorumlusu belli oldu. Almanya'da ABD'ye ait askeri tatil evinde çalışan kadın çalışanın, virüse yakalanmış olabileceğini bilmesine rağmen üst üste mekanlara giderek eğlendiği, burada birkaç kişiyi öptüğü ortaya çıktı.

Dünyada 30 milyondan fazla kişiye bulaşan koronavirüs salgınında, ülkeler salgının birinci dalgasını kontrol altına alamadan ikinci dalganın etkisi altına girdi.

Uzmanlar özellikle Avrupa için durumun çok ciddi olduğunu belirtiyor. Avrupa genelinde hızla artan koronavirüs vakalarının “uyanma çağrısı” niteliğinde olduğunu belirten Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bölgesel direktörü Hans Kluge, Avrupa Birliği ülkelerinin yarısından fazlasında son iki haftada günlük vaka sayılarının iki katına çıktığını söyledi.

Kopenhag’da konuşan Kluge, sadece geçen hafta Avrupa genelinde 300 binden fazla yeni vaka tespit edildiğini, bunun da Mart ayında sayılardan daha fazla olduğunu belirten Hans Kluge, İspanya, Fransa ve Almanya'ya dikkat çekti.

Öte yandan Almanya'nın özellikle Garmisch-Partenkirchen bölgesinde patlayan vakaların sorumlusu ise yapılan incelemeler sonrasında ortaya çıktı.

Almanya'da ABD'ye ait askeri tatil evinde çalışan kadın çalışanın, koronavirüse yakalanmasına rağmen arkadaşlarıyla gece gezmesine çıktığı ortaya çıktı.

Almanya'da on yıl süreyle hapis cezası alma ihtimali olan kadının kimliği, 26 yaşındaki Floridalı Yasmin Adli olarak açıklandı.

Yunanistan tatilinin ardından test sonuçlarını beklediği ortaya çıkan Yasmin Adli, boğaz ağrısına rağmen Garmisch-Partenkirchen'de birkaç gece üst üste çeşitli bar ve mekanlara giderek eğlendi.

Adli'nin birlikte çalıştığı ve eğlendiği arkadaşlarına "korona partime geldiğiniz için teşekkür ederim" diye mesaj gönderdiği, ancak "o zaman koronavirüse yakalandığımı bilmiyordum" dediği ortaya çıktı.

Adli, Eylül ayı başındaki Yunanistan gezisinin ardından en az 23 kişiye virüs bulaştırdı. Genç kadının 710'dan fazla kişiyi de virüse maruz bıraktığı bildiriliyor.

Hapis cezasıyla karşı karşıya olan 26 yaşındaki Yasmin Adli'nin gittiği mekanları bir bir ziyaret eden yetkililer, üç kişide daha koronavirüs tespit edildiğini kaydetti.

Adli'nin çalıştığı yerin, ABD Silahlı Kuvvetleri üyelerine, ailelerine ve diğer yetkili kullanıcılara hizmet veren Silahlı Kuvvetler Dinlenme Merkezi Tesisleri olduğu bildirildi.

Adli'nin 3 Eylül'de Peaches barını ve 4 Eylül'de Garmisch'teki Irish Pub'ı ziyaret ettiği söyleniyor. İngiliz Daily Mail gazetesine açıklama yapan bir kaynak, Adli'nin Peaches adlı barı ziyaret ettiğinde birkaç çalışanı öptüğünü söyledi.

Aynı kaynak ayrıca Adli'nin koronavirüs testi pozitif çıkana dek otelde çalıştığını, otelin kafesinde misafir ve personele hizmet verdiğini de aktardı.

Almanya'da şu anda toplam 268 bini aşkın koronavirüs vakası bulunuyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre 2 bin 194 kişide daha virüs tespit edildi. Ülkede toplam 9 bin 452 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)
banner6