Baf Havalimanı hava sahasında insansız hava aracı (İHA) saldırısı şüphesi üzerine alarm verildi
Baf Havalimanı hava sahasında bugün şüpheli bir insansız hava aracı (İHA) tespit edilmesi üzerine alarm verildi. Yolcuların ve personel binadan derhal tahliye edildi.
Güvenlik yetkilileri Baf Havalimanı’na ve Andreas Papandreou Hava Üssü'ne insansız hava aracı saldırısı riskiyle ilgili bilgi alındığını bildirdi.
Baf Uluslararası Havalimanı'nın çeşitli hizmet ve departmanlarının personeli binaları terk ederek, havalimanı otoparklarında toplandı.
Hava sahasında İHA tespit edildiği için Baf Havalimanı’nda verilen alarm saat 13.40 sıralarında sona erdi. Personel, havalimanındaki görevleri başına döndü.
Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis, hava sahasında tespit edilen ve Baf Havalimanı’nın boşaltılması emri verilmesine de sebep olan İHA sayısının 2 olduğunu ve zamanında imha edildiklerini açıkladı.






