banner26

İngiltere’de karantina paniği

Dünya 21.09.2020, 18:52
185
İngiltere’de karantina paniği
banner32

Avrupa ülkeleri ikinci dalga kabusu ile boğuşmaya başladı. Bunlardan en dikkat çekenlerinden birisi de İngiltere. Ülke Sağlık Bakanının son açıklamasının ardından büyük bir kaosun içine düşmüş vaziyette. Sosyal medyada herkes aynı şeyleri şok içerisinde paylaşıyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemede kritik aşamada olduklarını belirterek "Daha sert tedbirler alabiliriz. Ulusal karantina gerekliyse harekete geçmeye de hazır olmalıyız. Bunu göz ardı etmiyoruz." dedi.

Hancock, Sky News'a, ülkede son günlerde artan Kovid-19 vakalarına ve alınacak önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaz aylarında insanların önlemleri ciddiye almadığını ve rahat davrandıklarını belirten Hancock, "Artık kurallara uymak için herkesin geri dönme vakti geldi." dedi.

Hancock, "Salgının yayılmasını önlemede dönüm noktasındayız. Bir seçimle karşı karşıyayız. Herkes kurallara uyarsa ve biz de kurallara uymayan kişilere karşı daha sert önlemler alırsak ulusal karantinayı önleyebiliriz ama ulusal karantina gerekliyse harekete geçmeye de hazır olmalıyız. Ben bunu göz ardı etmiyorum. Ancak bunun olmasını da istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Sağlık bakanının açıklamalarının ardından sosyal medya boşalan rafların fotoğraflarını paylaşan insanlarla doldu. Panik alışverişine koşan vatandaşlardan geriye raflarda deyim yerindeyse hiçbir şey kalmamıştı. Bu anların görüntüleri ise paylaşım rekorları kırdı.

Başkent Londra'da yerel marketlerin boşalan raflarını paylaşan insanlar , "Yine başlıyoruz", "Artık korkuyorum" gibi ifadeler kullandı.

Görüntüler İngiltere'de mart ayında koronavirüs pandemisinin başlangıcında görülen panik alışverişi günlerine dönebileceği korkusuna yol açtı.

Yorumlar (0)
banner6